Γράφτηκε από τον/την Λάμπρος Κατηγορία: Blogroll
Δημοσιεύτηκε στις 19 Απριλίου 2018 Εμφανίσεις: 502
Εκτύπωση

Τι είναι επιτέλους αυτό το la-kenak για το οποίο σας κάνω συνεχώς πόστ, σας γράφω συνεχώς και ζαλίζω τον κόσμο;

Η απάντηση δεν είναι μία. Είναι όλα τα παρακάτω και πολύ περισσότερα.

Σε μιά λίστα το la-kenak είναι όλα τα παρακάτω:

 1. Είναι δωρεάν (όλοι μπορούν να το χρησιμοποιήσουν) και ανοικτού κώδικα (όλοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στον κώδικα και να τον τροποποιήσουν)
 2. Είναι λογισμικό. Όχι ένα παραδοσιακό λογισμικό που το κατεβάζεις σε εκτελέσιμο αρχείο και το εγκαθιστάς (πχ .exe στα windows). Είναι γραμμένο στη γλώσσα php, χρησιμοποιεί βάσεις δεδομένων mysql, το γραφικό περιβάλλον είναι το ίδιο με μια σελίδα (css) και για τη διαδραστικότητα με το χρήστη χρησιμοποιείται η javascript και η webgl.
 3. Αφορά τον ΚΕΝΑΚ κυρίως. Ο Κανονισμο ΕΝεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (Κ.ΕΝ.Α.Κ.) ως κανονισμός και οι οδηγίες που τον συνοδεύοτυν (ΤΟΤΕΕ-τεχνικές οδηγίες Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας) είναι οι οδηγίες για την αποτίμηση της ενεργειακής κατηγορίας κτιρίων αλλά και οι κατευθύνσεις για το σωστό σχεδιασμό κτιρίων στο μέλλον με στόχο τη μείωση ενεργειακής κατανάλωσης.
 4. Παρουσιάζει τα δεδομένα αναλυτικά από 600+ σελίδες αυτών των οδηγιών (ΤΟΤΕΕ) με τρόπο εύκολο, με χρήση αναζήτησης, με ανάλυση των δεδομένων κάτι που δεν μπορεί να γίνει στο χαρτί ή διαβάζοντας αυτές τις οδηγίες.
 5. Αναλύει αυτά τα δεδομένα. πχ οι οδηγίες περιέχουν πληροφορίες σχετικά με το βαθμό σκίασης μιας νότιας επιφάνειας αναλόγως του πόσο "μεγάλο" είναι το εμπόδιο που υπάρχει μπροστά της. Με το la-kenak έχουμε τη δυνατότητα να "δούμε" γραφικά πόσο αυξάνει αυτός ο βαθμός σκίασης όσο μεταβάλλεται το εμπόδιο πριν επιλέξουμε το εμπόδιο. Κάτι τέτοιο πρακτικά βοηθά το σχεδιαστή να επιλέξει ένα πρόβολο ή συστήματα σκίασης τη στιγμή που σχεδιάζει.
 6. Δημιουργεί το μοντέλο ενός κτιρίου με απλό τρόπο. Το la-kenak "ζητάει" ως δεδομένα εισοδου τις διαστάσεις της κατασκευής και "δίνει" ως αποτελέσματα υπολογισμούς με βάση αυτό το μοντέλο. πχ ζητάει τα μήκη των τοίων, το εμβαδόν και τον όγκο και υπολογίζει τις θερμικές απώλειες ενός χώρου.
 7. Δημιουργεί το 3d μοντέλο του κτιρίου μόνο από τις γραμμικές διαστάσεις. πχ με τα μήκη και τα ύψη των τοίχων και τον προσανατολισμό δημιουργεί τρισδιάστατο μοντέλο του κτιρίου.
 8. Είναι ανεξάρτητο του λειτουργικού που χρησιμοποιεί ο χρήστης και έχει ελάχιστες απαιτήσεις σε πόρους (πχ μνήμη, επεξεργαστής). Πρακτικά τρέχει είτε σε domain είτε ακόμα και σε pentium I.
 9. Είναι ανεξάρτητο των συσκευών του χρήστη. Πρακτικά λειτουργεί σε pc, κινητό ή tablet.
 10. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πυρήνας για διάφορες άλλες εργασίες όπως:
  1. Κτηματομεσιτικές υπηρεσίες. Μπορεί να δημιουργεί εύκολα από ένα απλό σκαρίφημα το κτίριο για παρουσίαση
  2. Χαρτογραφικές υπηρεσίες. Μπορεί να δημιουργεί χάρτες με ακίνητα
  3. Υπηρεσίες ανάλυσης. Μπορεί να εξάγει αποτελέσματα σχετικά με το εμβαδόν κτιρίων ανά γειτονιά, νομό, επικράτεια και τις χρήσεις
 11. Μειώνει το χρόνο εργασίας και διευκολύνει την πρόσβαση. Χρησιμοποιείται από οποιαδήποτε συσκευή, είναι προσβάσιμο από παντού, πλήρως παραμετροποιήσιμο και γρήγορο στη χρήση.
 12. Οργανώνει τις εργασίες. Για κάθε χρήστη δημιουργεί μια βάση, ένα αρχείο με όλες τις εργασίες που εκτελεί και τις παρουσιάζει.
 13. Επιτρέπει την πολυσυμμετοχικότητα των χρηστών. Είτε μέσω ticketing system, είτε με μηνύματα είτε με απευθείας παρέμβαση ανάμεσα στις εργασίες των χρηστών.

 

Share on Myspace
You are here:   HomeΕπικαιροτηταΣυζητησηBlogΤι είναι επιτέλους αυτό το la-kenak;
| + - | RTL - LTR
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.