Γράφτηκε από τον/την Λάμπρος Κατηγορία: Blogroll
Δημοσιεύτηκε στις 01 Νοεμβρίου 2011 Εμφανίσεις: 1280
Εκτύπωση

Τέσσερις περιβαλλοντικές οργανώσεις, η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης (ΟΕΑ), η Greenpeace, το WWF και το Δίκτυο Μεσόγειος SOS επεξεργάστηκαν και καταθέτουν μια  πρόταση με τον τίτλο «Στρατηγικό Μοντέλο Διαχείρισης των Απορριμμάτων».

Η πρόταση μπορεί να βρεθεί ηλεκτρονικά στις σελίδες των παραπάνω οργανώσεων. Κάντε click στο παρακάτω εικονίδιο για την πρόταση:

pdfIcon

 
Γράφτηκε από τον/την Λάμπρος Κατηγορία: Blogroll
Δημοσιεύτηκε στις 25 Αυγούστου 2011 Εμφανίσεις: 2594
Εκτύπωση

06-nothing-can-stop-a-good-idea-typography

Στο δικτυακό κόσμο των ελεύθερα διακινούμενων ιδεών αυτό που ενδιαφέρει δεν είναι τόσο η υλοποίηση όσο μια καλή ιδέα. Μια ιδέα η οποία μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που σκεφτόμαστε ή να δημιουργεί μια νέα νοοτροπία. Έτσι εμφανίστηκαν και πάρα πολλές ιστοσελίδες με την νοοτροπία του να φτιάξω κάτι από το μηδέν ή τουλάχιστον με βασικά υλικά χωρίς να χρειαστεί να το αγοράσω. Η ιδέα του εξελιγμένου τεχνολογικά πλέον "Κύρου Γρανάζη" ο οποίος σε ένα υπόγειο κατασκευάζει από φωτοβολταϊκά πάνελ μέχρι φούρνους μικροκυμμάτων.

Διαβάστε περισσότερα: Κατασκευές DIY ή "Φτιάχτο μόνος σου"
 
Γράφτηκε από τον/την Λάμπρος Κατηγορία: Blogroll
Δημοσιεύτηκε στις 16 Μαΐου 2011 Εμφανίσεις: 1729
Εκτύπωση

Διαβάζω κατά καιρούς το περιοδικό "κοντέινερ".

 

Στο τελευταίο άρθρο θα βρείτε δηλώσεις  από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων κ.Αραβώση, του καθηγητή περιβάλλοντος και οικολογίας, Κίμων Χατζημπίρου, του διευθυντή του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας - Θράκης (ΔΙΑΑΜΑΘ) Δημήτρη Δερματά καθώς και άρθα σχετικά με την ανακύκλωση και τη διαχείριση απορριμμάτων.

reduce

Διαβάστε περισσότερα: Πρόληψη-Μείωση-Ελαχιστοποίηση-Επαναχρησιμοποίηση-Ανακύκλωση
 
Γράφτηκε από τον/την Λάμπρος Κατηγορία: Blogroll
Δημοσιεύτηκε στις 04 Ιουλίου 2011 Εμφανίσεις: 1137
Εκτύπωση

Φανταστείτε έναν ουρανοξύστη που αντί να στεγάζει γραφεία και σπίτια, στην ουσία θα καθαρίζει έναν μολυσμένο ποταμό, ενώ παράλληλα θα φιλοξενεί και θα δίνει δουλειά σε εκατοντάδες ανθρώπους που ζουν σε χαμόσπιτα και φτωχογειτονιές.

Αυτή είναι η πρωτοποριακή ιδέα πίσω από το «αρχιτεκτονικό θαύμα» που σκοπεύει να λύσει τα προβλήματα που δημιουργούνται από τον μολυσμένο ποταμό Ciliwung στην Τζακάρτα, την πρωτεύουσα της Ινδονησίας.

news-skyscraper-purifies-river

Διαβάστε περισσότερα: Πρωτοποριακός καθαρισμός νερού...
 
Γράφτηκε από τον/την Λάμπρος Κατηγορία: Blogroll
Δημοσιεύτηκε στις 18 Απριλίου 2011 Εμφανίσεις: 1057
Εκτύπωση
law Θετικές κρίνονται οι εξελίξεις όσο αναφορά την νομοθεσία για τα απόβλητα καθώς κατατέθηκε προς σχολιασμό σχέδιο νόμου (για 13 ημέρες και ολοκληρώθηκε) για τα απόβλητα από το Υπουργείο Ενέργειας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής στην ιστοσελίδα www.opengov.gr.
 
Διαβάστε περισσότερα: Η οδηγία 2008/98/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 19ης Νοεμβρίου 2008 «για...
 

Σελίδα 4 από 6

<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>
You are here:   HomeΕπικαιροτηταΣυζητησηBlog
| + - | RTL - LTR
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.