Γράφτηκε από τον/την Λάμπρος Κατηγορία: Blogroll
Δημοσιεύτηκε στις 25 Αυγούστου 2011 Εμφανίσεις: 2396
Εκτύπωση

06-nothing-can-stop-a-good-idea-typography

Στο δικτυακό κόσμο των ελεύθερα διακινούμενων ιδεών αυτό που ενδιαφέρει δεν είναι τόσο η υλοποίηση όσο μια καλή ιδέα. Μια ιδέα η οποία μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που σκεφτόμαστε ή να δημιουργεί μια νέα νοοτροπία. Έτσι εμφανίστηκαν και πάρα πολλές ιστοσελίδες με την νοοτροπία του να φτιάξω κάτι από το μηδέν ή τουλάχιστον με βασικά υλικά χωρίς να χρειαστεί να το αγοράσω. Η ιδέα του εξελιγμένου τεχνολογικά πλέον "Κύρου Γρανάζη" ο οποίος σε ένα υπόγειο κατασκευάζει από φωτοβολταϊκά πάνελ μέχρι φούρνους μικροκυμμάτων.

Διαβάστε περισσότερα: Κατασκευές DIY ή "Φτιάχτο μόνος σου"
 
Γράφτηκε από τον/την Λάμπρος Κατηγορία: Blogroll
Δημοσιεύτηκε στις 04 Ιουλίου 2011 Εμφανίσεις: 1008
Εκτύπωση

Φανταστείτε έναν ουρανοξύστη που αντί να στεγάζει γραφεία και σπίτια, στην ουσία θα καθαρίζει έναν μολυσμένο ποταμό, ενώ παράλληλα θα φιλοξενεί και θα δίνει δουλειά σε εκατοντάδες ανθρώπους που ζουν σε χαμόσπιτα και φτωχογειτονιές.

Αυτή είναι η πρωτοποριακή ιδέα πίσω από το «αρχιτεκτονικό θαύμα» που σκοπεύει να λύσει τα προβλήματα που δημιουργούνται από τον μολυσμένο ποταμό Ciliwung στην Τζακάρτα, την πρωτεύουσα της Ινδονησίας.

news-skyscraper-purifies-river

Διαβάστε περισσότερα: Πρωτοποριακός καθαρισμός νερού...
 
Γράφτηκε από τον/την Λάμπρος Κατηγορία: Blogroll
Δημοσιεύτηκε στις 18 Απριλίου 2011 Εμφανίσεις: 917
Εκτύπωση
law Θετικές κρίνονται οι εξελίξεις όσο αναφορά την νομοθεσία για τα απόβλητα καθώς κατατέθηκε προς σχολιασμό σχέδιο νόμου (για 13 ημέρες και ολοκληρώθηκε) για τα απόβλητα από το Υπουργείο Ενέργειας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής στην ιστοσελίδα www.opengov.gr.
 
Διαβάστε περισσότερα: Η οδηγία 2008/98/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 19ης Νοεμβρίου 2008 «για...
 
Γράφτηκε από τον/την Λάμπρος Κατηγορία: Blogroll
Δημοσιεύτηκε στις 16 Μαΐου 2011 Εμφανίσεις: 1530
Εκτύπωση

Διαβάζω κατά καιρούς το περιοδικό "κοντέινερ".

 

Στο τελευταίο άρθρο θα βρείτε δηλώσεις  από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων κ.Αραβώση, του καθηγητή περιβάλλοντος και οικολογίας, Κίμων Χατζημπίρου, του διευθυντή του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας - Θράκης (ΔΙΑΑΜΑΘ) Δημήτρη Δερματά καθώς και άρθα σχετικά με την ανακύκλωση και τη διαχείριση απορριμμάτων.

reduce

Διαβάστε περισσότερα: Πρόληψη-Μείωση-Ελαχιστοποίηση-Επαναχρησιμοποίηση-Ανακύκλωση
 
Γράφτηκε από τον/την Λάμπρος Κατηγορία: Blogroll
Δημοσιεύτηκε στις 03 Απριλίου 2011 Εμφανίσεις: 996
Εκτύπωση
Η Ελλάδα και πολύ περισσότερο η Πελοπόννησος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα αναφορικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, πολύ περισσότερο δε τα τελευταία χρόνια όπου το πρόβλημα έχει γίνει εντονότερο και κρίνεται αναγκαία η άμεση λύση του όχι μόνο για την αποφυγή των προστίμων από την Ε.Ε. αλλά και για την ίδια την ποιότητα ζωής μας.

 

Εφόσον έχουμε εντοπίσει λοιπόν το πρόβλημα κρίνεται απαραίτητη η εύρεση της ορθής μεθοδολογίας για την αντιμετώπισή του. Πάνω σ'αυτό θα ήθελα να αναφέρω οτι πέρα από τις βασικές αρχές αναφορικά με τη διαχείριση αστικών απορριμμάτων (αρχή της εγγύτητας, επαναχρησιμοποίησης, "ο ρυπαίνων πληρώνει" κλπ) υπάρχει στη διάθεσή μας μία πολύ απλή αλλά ταυτόχρονα βασική ιεράρχηση των επιλογών στη διαχείριση. Αυτήν παραθέτω και στην παρακάτω εικόνα.
Διαβάστε περισσότερα: Η διαχείριση απορριμμάτων
 

Σελίδα 4 από 6

<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>
You are here:   HomeΕπικαιροτηταΣυζητησηBlog
| + - | RTL - LTR
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.